OM MCCLOSKEY

McCloskey

McCloskey International Ltd tillverkar trumsorterare, sorteringsverk med vibrationssiktar och larvgående
krossverk. Är bland de ledande i världen och Störst
i USA och Canada! Huvudfabriken finns i Ontario, Canada.

Från början 1985 fram till 2004 tillverkades enbart trumsorterare och mobila transportörer. Därefter har utveckling och tillverkning av vibrerande siktverk och sorteringsverk samt mobila krossar dominerat produktionen.

Trumsiktar

Trumsiktar har standardutrustats med det revolutionära upplagsbandet, som vi kallar Radialbandet, uppfanns 1985 av Paschal McCloskey och är patenterat. Det ger 180 graders sväng, upplagshöjd med tio till trettio graders arbetsvinkel. Manövreras med radio från lastaren. Standard på alla trumsiktar med kapaciteter på upp till 2.000 kubikmeters upplagsvolym!

Krossar

Mccloskey har egen tillverkning av krossar. De krossenheter som används, käftkross och konkross, har de allra senaste tekniska lösningarna, som inte finns på någon annan kross i branschen!

Sorteringsverk

Förutom Canadafabriken, har vi sedan början av 2000-talet, tillverkning av vissa komponenter och maskintyper vid fabriken nära Belfast. Vi tillverkar och utvecklar sorterverk och krossar med allra senaste tekniska lösningar.

Principen för sorteringsverken grundar sig egentligen på den design, som patenterades av Jan Erik Eriksson på 70-talet . Inget fel med det, men ideén har utvecklats till fulländning med två- och tredäckade siktar med häpnadsväckande produktion och funktion.

Grovsorterarna

Nu tillverkas fyra varianter från 15 upp till 45 tons maskinvikt.

0